Interieur en advies

sauzen
sauzen

Sauzen van wanden en plafonds

Sauzen betekent letterlijk het aanbrengen van een muurverf op een steenachtige ondergrond. Uw muur laten sauzen met een speciale muurverf zorgt ervoor dat uw muur er het langst mooi uitziet. Dat kan in het wit, maar ook in andere kleuren, passend bij uw interieur of bij de kleur van andere wanden.

Het is wel noodzakelijk dat er geen oneffenheden in uw muren aanwezig zijn. Na het eerst grondig repareren en kitten van de af te werken muren en plafonds sauzen wij het werk in een door u gewenste kleur. Vaak wordt er te simpel over schilderen gedacht. Als u een schitterend resultaat wenst dan zijn voorbereidingshandelingen meer dan noodzakelijk om u een strak resultaat te garanderen. De technieken waarmee muurverf aangebracht wordt zijn verschillend. Zo kan het zowel handmatig als machinaal (spuitwerk) aangebracht worden; tevens zijn er ook decoratieve technieken mogelijk.

Idee schilderwerken bespreekt graag met u alle mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen bepalen we wat er precies nodig is en hoe we de ruimte het beste kunnen sauzen. Uiteraard profiteert u van jarenlange ervaring en is uw muur snel klaar.

 

 

 

Behangen
Behangen

Behangen

Oorspronkelijk was behang een middel om vochtplekken, beschadigingen of scheuren in de muur te verdoezelen. Ook werd behang gebruikt om een planken wand helemaal vlak te maken. Na de jaren 60 van de vorige eeuw werd behang steeds minder populair, maar inmiddels is deze muurdecoratie weer bezig met een opmars, ook onder jonge mensen. 

Iedereen die wel eens heeft behangen, snapt waarom het altijd dezelfde mensen zijn die er voor gevraagd worden. Het is een moeilijke klus die zeer geconcentreerd uitgevoerd moet worden voor een strak en mooi resultaat.

  • Lijm moet goed klontenvrij gemengd worden,
  • Patronen moeten netjes doorlopen
  • Huizen zijn vaak niet ‘recht’ of haaks waar op geanticipeerd moet worden
  • Luchtbellen moeten er netjes uitgewreven worden

 

 

 

Advies

Idee schilderwerken werkt met ervaring, aandacht en kennis. U kunt desgewenst begeleiding en advies ontvangen bij de keuze uit een groot scala aan dessins en ontwerpen.

 
 
 

Plafondbewerking

Plafond bewerken
Plafond bewerken

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schimmelverwijdering

Voor
Na